انکر بولت چیست؟
انکر بولت ها ابزاری هستند که برای فیکس نمودن و نصب ماشین ها و ابزارهای صنعتی داخل فونداسیون قرار می گیرند .
طراحان با توجه به ابعاد و اندازه دستگاه و همچنین مواردی مانند میزان ارتعاش و لرزش دستگاه و همچنین شرایط نصب اندازه انکر را مشخص می کنند . شکل ظاهری انکر بولتها شامل یک قسمت ، پیچ و مهره و یک قسمت لنگ نگه دارنده است. قسمت لنگ باید داخل فونداسیون قرار گیرد و قسمت پیچ در محل نصب ، به ماشین باعث فیکس شدن ماشین به زمین می شود و قابلیت تنظیم دارند.
انکر بولت ها باید دارای درجه استحکام بالا ،دارای تنش تسلیم بالا ، ضد زنگ زدگی، ضد خوردگی و طول مناسب با توجه به نوع کار باشند . انکر بولت ها همچنین با سایزهای اینچی و متریک و همچنین رزوه های اینچی و متری قابل تامین و تولید می باشند .
تامین انکربولت
تامین انکربولت از جنس فولاد A2 و A3 برای نصب ستون بر روی فونداسیون های بتونی که بارهای دینامیکی بالایی را تحمل میکند جزء فعالیت های این شرکت می باشد.
طرز تشخیص میلگرد نوع A2 از A3
چگونه می تونیم میلگرد A3 از A2 را تشخیص بدیم؟
یک نکته اینه که میلگرد A3 تردتر ( شکننده ) است. اما میلگرد A2 انعطاف پذیرتر است. یعنی خم شدنش با نرمی همراه است. البته چنانچه آج میلگرد به شکل فنری باشد میلگرد از نوع A2 میباشد. در میلگرد های A3 آج ها به صورت ضربدری هستند اما در A2 به صورت منفرد هستند. و میلگرد های A2 آج ها بصورت موازی هستند ولی در میلگرد های A3 آج ها بصورت هفت و هشت هستند. در واقع مطابق استاندارد آج این نوع میلگردها با هم متفاوت است. ولی بدلیل سوء استفاده برخی تولید کنندگان، میلگردهایی در بازار عرضه می شود که مثلا از آج استاندارد A3 استفاده شده ولی مقاومت فیزیکی و شیمیایی آن با میلگرد A2 سازگار باشد.
انواع میلگرد و مشخصات مکانیکی آنها
الف- میلگردA1 :
این میلگرد با تنش جاری ۲۳۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی ۳۸۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تغییر شکل نسبی پلاستیکی (در زمان گسیختگی) ۲۵ درصد بعنوان میلگرد نرم شناخته میشود. و عمدتا بصورت صاف و بدون آج می باشد. این میلگرد برای آهنگری و تغییر شکل و انجام عملیات جوشکاری بر روی آن مناسب است. و بطور کلی بعنوان یک میلگرد داکتیل شناخته میشود.
ب- میلگرد A2 :
این نوع میلگرد با تنش جاری ۳۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تغییر شکل نسبی پلاستیکی (در زمان گسیختگی) ۱۹ درصد بعنوان میلگرد نیمه خشک (ترد) و نیمه نرم شناخته میشود. که بصورت آجدار و عمدتا آج فنری شکل میباشد. این میلگرد برای عملیات ساختمانی و خصوصا خاموت زنی مناسب بوده و انجام عملیات جوشکاری بر روی آن در صورت اجبار میسر بوده. که البته توصیه میشود در صورت امکان از جوشکاری آن پرهیز شود.
ج-میلگرد A3 :
این میلگرد با تنش جاری ۴۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و تنش گسیختگی ۶۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع میباشد. تغییر شکل نسبی پلاستیکی (در زمان گسیختگی) ۱۴ درصد، بعنوان میلگرد خشک (ترد) مناسب عملیات سیویل صنعتی و ساختمانی میباشد. این میلگرد بصورت آجدار و عمدتا آج جناقی میباشد. و اکیدا برای آهنگری و تغییر شکلهای فراوان با زوایای تند مناسب نبوده. و همچنین به هیچ وجه عملیات جوشکاری بر روی آن مجاز نمیباشد.