انواع مهره های سربسته و کاربردهای آن
مهره های سربسته مهره هایی هستند که در انتهای آن کلاهکی گنبدی شکل دارد و علاوه بر کاربردهای مختلفی که دارد به علت ظاهر زیبا و شکیلش بسیار مورد توجه و استفاده قرار گرفته است.
مهره های سربسته علاوه بر ایجاد ثبات در اتصال سازه ها، به علت شکل ظاهری و جنبه تزئینی اش مورد توجه صنایع مختلفی مانند موتورسازی، لوازم خانگی، لوازم پزشکی، دوچرخه سازی، صنایع غذایی، صنایع آب و فاضلاب، پتروشیمی و …. هستند. وجود کلاهک در انتهای مهره باعث می گردد که پیچ دچار خوردگی و زنگ زدگی نگردد.
مهره های سربسته براساس استانداردهای DIN 986، DIN 1589، ASTM A194 و DIN 1587 تولید می گردند. جنس آنها فولاد ضد زنگ است مانند فولاد آلیاژی، آهن و فولاد خشکه است که با توجه به شرایط محیط مورد استفاده به صورت گالوانیزه یا سیاه استفاده می شود. از جمله فولادهای آلیاژی که برای تولید این نوع مهره ها ستفاده می شوند فولاد 316، فولاد 304، فولاد A480 و فولاد A270 را می توان نام برد . در این مقاله به معرفی چند مهره سربسته می پردازیم.
از اتصالاتی که در کنار مهره سربسته می توان استفاده کرد پیچ سر شش گوش و پیچ اتاقی را می توان نام برد.
مهره DIN 1587
این مهره به علت اینکه از جنس فولاد ضدزنگ است بیشتر در صنایع آب و فاضلاب ، صنایع خودروسازی، دوچرخه سازی و … از آن استفاده می شود. این مهره نسبت به مهره هایی که از جنس آهن هستند مقاومت بالاتری داشته و در برابر خوردگی و محیط های مرطوب راحت تر می توانیم از آن ها استفاده کنیم.
مهره DIN 986
این مهره نوعی مهره قفلی است که از جنس فولاد پر کربن و فولاد خشکه
تولیدشده است و دارای پیچش و استحکام کششی بالایی می باشد.
مهره DIN 917
از این مهره بیشتر به عنوان واشرهای آب بندی آن هم به علت جلوگیری از نشت مایعات استفاده می شود. نام دیگر این مهره، مهره درپوش می باشد.