در مقاله پیشین انکربولت ها در مورد انواع، کاشت، محل کاشت و .. صحبت کردیم حال در این مقاله به انواع انکرها از نظر ظاهر، چسب های کاشت میلگرد، روش نصب در بتن و .. می پردازیم پس با ما همراه باشید.
انواع انکربولت ها از نظر ظاهر
امروزه انکرهای مختلفی تولید و عرضه می شود که متدوال ترین آن ها انکربولت های شبیه به حرف L انگلیسی می باشد که با مهره و واشر بسته و استفاده می شود در شکل زیر با سایر بولت های موجود در بازار می توانیم آشنا شویم:
انکربولت های شیمیایی قدرتمندترین نوع انکرها می باشد که برای کاشت پلیت، میلگرد، مقاوم سازی و ریشه گیری از آن ها می توانیم استفاده کنیم. از عمده دلایل کاشت میلگرد در ساختمان می توان به اضافه کردن کنسول یا ادامه دادن ستون اشاره کرد. برای کاشت میلگرد از انواع چسب ها استفاده می کنیم که دو مورد عمده آن چسب کاشت میلگرد کپسولی و چسب کاشت میلگرد کارتریجی می باشد.
چسب کاشت میلگرد کپسولی:
این نوع چسب درون کپسول هایی شفاف و شیشه ای قرار می گیرد و در اندازه های مختلفی به بازار عرضه می شود . این چسب از خانواده رزین های پلی استر و اپوکسی وینیل استر می باشد که برای بولت های سرمهره دار استفاده می گردد.
چسب کاشت میلگرد کارتریجی:
این چسب بر پایه رزین اپوکسی و یا وینیل استر بوده و جزء دوم آن پلی آمیل است که سخت کننده آن است. از نظر کیفیت و سهولت اجرا این چسب از اهمیت و درجه بالایی نسبت به سایر چسب ها می باشد.
روش نصب انکربولت مکانیکی در بتن:
در ابتدای کار سطح موجود را از وجود هرگونه غبار و آلودگی و خاک پاک می کنیم و سپس به کمک مته و دریل در سطح و نقطه مورد نظرمان به ایجاد سوراخ می پردازیم. سطح مورد نظر ما می تواند از جنس سنگ، آجر، بتن و بلوک باشد. در ادامه رول بولت تا خط و نقطه ای که روی آن مشخص شده وارد سوراخ ایجاد شده می شود و برای وارد کردنش نیز می توانیم از چکش های مخصوص استفاده کنیم پس از آن به کمک آچار مهره انتهای آن را سفت می کنیم با این کار سر مخروطی شکل بولت به بیرون کشیده شده و قسمت های استوانه ای فشار وارد کرده و آنها را به جداره سوراخ محکم می کند.