کاشت بولت در بتن

فهرست مطالب

کاشت بولت

به طور کلی کاشت بولت و میلگرد امکان اتصال بتن جدید و قدیم را به همدیگر ، اتصال اجزا و سازه های بتنی به سازه های فولادی را فراهم می آورد. کاشت میلگرد و بولت یک فعالیت پرطرفدار در صنعت ساختمان سازی است که در مواردی مانند برطرف کردن نواقص اجرایی، بهبود شرایط بهره برداری و تغییر ویژگی های سازه و … کاربرد دارد.

برای کاشت بولت احتیاج به انتخاب یک صفحه پلیت با اندازه مناسب با اتصال فلزی نیازمندیم که درون آن سوراخ هایی بین 4 الی 16 عدد تعبیه شود. بعد از آن روی بتن از طریق شابلون یا خود صفحه پلیت جایی را که بایستی سوراخ کنیم را علامت گذاری کرده و بعد از آن سوراخ مورد نظر زده می شود.

ما در کاشت بولت معمولا از دو روش برای ایجاد سوراخ ها استفاده می کنیم:

  1. روش سوراخ کردن با کرگیری
  2. روش سوراخ کردن با مته دریلی

در روش سوراخ کردن با مته دریلی مشکلی که وجود دارد این است که در هنگام ایجاد سوراخ اگر مته با میلگردها برخورد داشته باشد ادامه کار امکان پذیر نخواهد بود. در هنگام کاشت میلگردها در چنین مواقعی بایستی موقعیت قرارگیری سوراخ را تغییر دهیم ولی در هنگامی که کاشت بولت را داریم اگر جابه جایی و تغییر را داشته باشیم به علت اینکه این جابه جایی با سوراخ داخل صفحه پلیت مطابقت ندارد بایستی از روش کرگیری استفاده کنیم و دیگر از روش مته دریلی استفاده نمی کنیم.

از کاربردهای کاشت بولت می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  •  کاشت بولت جهت نصب پایه سوله
  • کاشت بولت در سر ستون ها جهت اضافه کردن طبقات
  • کاشت بولت جهت اتصال سازه های فولادی به بتن
  • کاشت بولت جهت نصب پلیت و بیس پلیت
  • کاشت بولت جهت نصب پلیت در پیشانی تیر و ستون ها
  • کاشت بولت جهت نبشی کشی در چاله آسانسورها
  • کاشت بولت جهت نصب صندلی در استادیوم ها
  • کاشت بولت جهت تثبیت دستگاه های سنگین و دارای لرزش به کف بتنی
  • کاشت بولت جهت نصب ساپورت های تاسیساتی
  • کاشت بولت جهت نصب تیر برق و گارد ریل ها
  • گاشت بولت جهت نصب مهارگیر کشتی ها در اسکله ها
  • کاشت بولت جهت اضافه کردن بولت در پلیت های ضعیف به صورت درجا

انکر بولت

روش کاشت بولت

برای کاشتن بولت هایی با سایزهای 16 میلی متر و کمتر از آن از سوراخ کرد با مته دریلی می توانیم استفاده کنیم اما برای سایزهای 20 میلی متر و حتی بالاتر بایستی حتما از روش سوراخ کردن کرگیری استفاده کنیم که بتوانیم بتن و میلگرد و سوراخ را دقیقا در همان نقطه مشخص شده قرار دهیم.

سایز سوراخ با توجه به اینکه بولت تمام رزوه هست یا نه می تواند اندازه سوراخ تا 4 شماره بالاتر باشد بعد از آن به وسیله گان، چسب را تزریق می کنیم و بولت را به صورت چرخشی وارد سوراخ کرده و بعد به سرعت پلیت را جای گذاری کرده و از بولت ها رد می کنیم تا به سطح بتن بچسبد و بعد از آن مهره را در سر بولت ها قرا داده و پیچ را سفت می کنیم. بعد از بیست و چهار ساعت آماده بارگذاری می باشد.

انواع بولت در کاشت:

در عملیت کاشت بولت می توان از بولت های مختلفی بهره برد. بولت ها در طول ها و اندازه های مختلفی ساخته و جهت درگیری بهتر انتهای آنها را خم می کنیم در نتیجه بولت ها از نظر ظاهری شکل عصا دارند. از انواع بولت ها که در کایوبولتشت از آن ها استفاده می کنیم شامل موارد زیر می گردند:

  • کاشت بولت با یوبولت

شکل ظاهری شبیه به U انگلیسی بوده و در مواردی که نیازمند درصد بالایی از گیرایی باشیم از این مدل استفاده می کنیم مانند لوله های نفت و گاز در پایپینگ.

 

  • کاشت بولت با انکربولتانکربولت

انکربولت ها ابزاری هستند که در ماشین آلات و ابزارهای صنعتی کاربرد دارند، هم چنین در ساختمان سازی بهمنظور اجرای صفحه ستون های فلزی کاربرد دارند.

 

  • آی بولتکاشت بولت با آی بولت

این نوع بولت به علت شباهتی که به چشم دارد این نام برایش انتخاب شده است. آی بولت شبیه یک مدل پیچ است و در انتهای آن یک حلقه وجود دارد که برای اتصال به زنجیر یا نوار مورد استفاده قرار گرفته و در جابه جایی اجسام از آن استفاده می شود.

مراحل کاشت بولت

طراحی کاشت بولت:

در ابتدای امر بایستی به طراحی و ارائه نقشه اجرایی بپردازیم. در نتیجه این مرحله عمق کاشت بولت، فاصله بولت و تعداد آن ها از یکدیگر، قطر بولت و … به دقت محاسبه و طراحی شود.

اجرای کاشت بولت:

در این مرحله پس حفر سوراخ برای کاشت بولت ها آن ها را به وسیله دستگاه های دمنده تمیز کرده و گرد و خاک و سنگریزه را از بین می بریم سپس بسته به نوع کاشت چسب را در حفره ها ریخته و بولت ها را چرخشی در سوراخ جای می دهیم.

کاشت بولت در فونداسیون:

یکی از موارد استفاده کاشت در فونداسیون است. از کاشت در فونداسیون در مواردی مانند تغییر نقشه ساختمانی، حذف یا تغییر در بولت های موجود، علامت گذاری مجدد بیس پلیت ها، انجام اصلاحات و … استفاده می شود.

کاشت بولت در ستون:

کاشت این مدل در شرایطی که نیازمند نصب المان های فلزی به ستون، تقویت ستون و اجرای تیر کاشت بولت در ستون  و تغییر محل ستون های سازه است، مورد استفاده قرار می گیرد.

 

از این مقاله رضایت داشتید؟

در لینکدین به اشتراک بگذارید.
در پینترست به اشتراک بگذارید.
در توییتر به اشتراک بگذارید.
در فیسبوک به اشتراک بگذارید.
شرکت ظفر صالح سبا
شرکت ظفر صالح سبا

Zafarsaleh Saba Company

دیدگاهتان را بنویسید

Popular requests:
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.