استاندارد ASME
استاندارد ASME مخفف انجمن آمریکایی مهندسان مکانیک (American Society of Mechanical Engineers) ASME میباشد. این انجمن در سال 1880 در ایالات متحده آمریکا تاسیس شد و یک انجمن غیرانتفاعی حرفه ای است که امکان همکاری، اشتراک دانش و توسعه مهارت و ارائه دهنده دورههای آموزشی در همه رشته های مهندسی را فراهم می کند.
این انجمن دارای بیش از 14000 عضو در 158 کشور جهان است. این سازمان، به تازگی انجمن بین المللی مهندسین بین رشته ای (ISIE) LLC را تشکیل داده است که یک زیرمجموعه جدید است و محصولات، خدمات و فناوری های جدید و نوآورانه را به جامعه مهندسی وارد می کند.
این استاندارد بیشتر با استانداردهایی که در زمینه های مهندسی مخصوصا حوزه نفت و گاز و پتروشیمی منتشر می کند شناخته می شود. استانداردهای ASME از مهمترین مراجع علمی برای ساخت، نصب و بهره برداری از تاسیسات صنعتی است.
انجمن مهندسان مکانیک آمریکا ، استانداردهایی را برای موارد زیر تدوین کرده است:
- اتصال دهنده ها
- اندازه گیری جریان
- کمپرسورها، جرثقیل ها و بالابرها
- نقشه ها و اصطلاحات آسانسور، پله برقی و بالابرهای هسته ای
- کامیون های صنعتی
- کنترل محیط زیست
- پمپ ها
- لوله کشی
- مخازن تحت فشار
- مخازن ذخیره سازی
- توربین
بزرگترین قسمت استاندارد ASME هم از نظر اندازه و هم از نظر تعداد داوطلبانی که در تهیه آن نقش دارند، کدهای موسوم به بویلر و مخازن تحت فشار (BPVC) ASME است.
BPVC مخفف کد Boiler and Pressure Vessel Code می باشد که در فارسی به معنی کدهای دیگ بخار و مخازن تحت فشار است که قوانینی را برای طراحی، ساخت، نصب، بازرسی، مراقبت و استفاده از دیگ های بخار، مخازن تحت فشار و اجزای هسته ای ارائه می دهد. این کد همچنین شامل استانداردهایی در مورد مواد، روش های جوشکاری و لحیم کاری و صلاحیت ها، معاینه غیرمخرب و بازرسی هسته ای در حین کار است.
استاندارد DIN
موسسه استاندارد آلمان یا Deutsches Institut fur Normung که به اختصار DIN نامیده می شود نام سازمان ملی استاندارد کشور آلمان می باشد. این سازمان به عنوان عضوی از سازمان استانداردسازی بین المللی از طرف کشور آلمان در این زمینه فعالیت می کند. این موسسه قدیمی استانداردهای آن امروزه در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد و با بیش از 30000 عنوان استاندارد تقریبا تمامی جوانب تکنولوژی را دربر میگیرد.
این سازمان در ابتدا یک انجمن غیرانتفاعی بود ولی در سال 1917 فعالیت خود را تحت عنوان NADI شروع کرد. در سال 1926 و با گسترش فعالیت های این سازمان و پوشش طیف وسیعی از محصولات صنعتی و غیرصنعتی، نام خود را به استاندارد DIN تغییر داد.
با گذشت زمان و با توافق دولت فدرال آلمان، DIN از سال 1975 به عنوان یک سازمان ملی استاندارد شناخته و فعالیت نمود. دفتر مرکزی این سازمان در شهر برلین کشور آلمان می باشد و در سال 2017 صدمین سالگرد تاسیس خود را جشن گرفت.
موارد استفاده استاندارد DIN
استاندارد DIN از جمله استانداردهای بین المللی رایجی است که در زمینه فولاد در ایران کاربرد دارد. این استاندارد دارای یک سیستم ویژه جهت نام گذاری فولاد است که در هنگام نامگذاری از آن تبعیت می کند.
در استاندارد DIN هر یک از انواع فولاد شامل یک نماد و یک عدد استاندارد است؛ ترکیب این نماد و عدد معادل هریک از انواع فولاد می باشد. اولین عدد از سمت چپ بیان کنندده گروه اصلی ماده، دو رقم بعدی آن به عنوان ترکیب شیمیایی فولاد و دو رقم پایانی آن تنها شمارش کننده انواع فولاد بوده و معنای دیگر خاصی ندارد.
نماد استاندارد عاملی جهت مشخص نمودن ترکیب شیمیایی و بعضا استحکام کششی هریک از انواع فولاد می باشد. استحکام کششی در این نماد با واحد کیلوگرم بر میلی متر مربع و نوع ساده فولاد نیز با دو حرف st مشخص می گردد.
شرکت ظفرصالح سبا کلیه محصولات خود را مطابق با استاندارد های جهانی ،نظیر :
ANSI _ ASME _ ASTM _ ISO _ DIN _ BS
با متریال هایی نظیر کربن استیل ،استنلس استیل و استیل های نسوز و غیره تولید و تامین مینماید.